Vad säger forskningen om IT:s effekter på elevernas lärande? Hur implementerar man en satsning med en dator till varje elev? Hur får man ut bäst effekt av IT-satsningar i skolan? Vilken ålder är det bäst att börja med? Ska man köpa datorer eller iPads? Hur kan man omvandla forskningsresultat till skolutveckling? Många kommuner och myndigheter vänder sig till mig för att få hjälp att reda ut begreppen. Education Analytics ger inga orakelsvar, men i sokratiska samtal kan man ofta hitta en lösning.
Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.
Education Analytics har fått i uppdrag av Myndigheten för kulturanalys att göra en förstudie av hur man skulle kunna utvärdera kulturverksamheten inom folkbildningen. Vi ska bl.a. titta på kopplingen mellan kulturverksamheten och syftena med statsbidraget, se på kulturverksamheten som en del av folkbildningen i sin helhet resp. i förhållande till folkhögskolor och studieförbund, titta på datakällor, statistik mm. Rapport i oktober 2014.
Tillsammans med kollegan Øystein Johannessen har Education Analytics fått i uppdrag att göra en genomlysning av Falkenbergs grundskolor. Uppdraget innebär att göra en oberoende värdering av var kommunen står idag ifråga om sin skolsatsning. Slutrapporten var klar i oktober 2013.
Allt fler skolor köper iPads till sina lärare och elever. Det rullar som en våg över hela den rika världen och sker till stor del utan att det finns några större studier som stöder paddans värde som utbildningsverktyg. Successivt börjar dock allt fler studier av iPad:ens styrkor och svagheter att publiceras.
Utvecklingen mot Learning Analytics belyser tre viktiga utbildningspolitiska frågor:
- hur man kan utbilda och stödja lärarna
- etiska frågorna om mer data om enskilda individer och hur detta ska kunna hanteras rättssäkert och moraliskt
- förskjutningen mot kompetenser som efterfrågas i arbetslivet, att se över regelsystem för kunskapstester, inte minst nationella prov.
Lämna ett svar